Toisessa maailmassa

Ohjelmakonsepti

Haaste

Uusi sukupolvi elää älypuhelimensa kautta. Ruutuaika huikentelee pilvissä, levottomuus ja keskittymishäiriö koettelevat. Hektinen elämänrytmi ja joka puolelta vyöryvä tietotulva ovat arkea. Myös keskinäinen kilpailu ja kyky erottua sosiaalisessa mediassa tuovat painetta.

Toisessa-maailmassa-kanadassa
Casper-Edel-toisessa-maailmassa

Ratkaisu

Toisessa maailmassa TV-ohjelmakonseptissa neljä nuorta lähtevät takaisin luontoon, elämän alkujuurille; täysin toisenlaiseen maailmaan. Heidän on määrä päästä rauhoittumaan ja olla miltei kuukausi ilman älypuhelimiaan. Täysin uudenlaiseen kulttuuriin törmätessä nuoret pääsevät tutkimaan itseään, arvojaan ja suhtautumistaan maailmaan ja omaan elämäänsä.


Ensimmäisellä kaudella nuoret lähtevät avartamaan maailmankatsomustaan inuiittiyhteisöön Pohjois-Amerikan arktisille alueille. Heidän arkeaan yhteisössä ja heidän sopeutumistaan seurataan tiiviisti.

nuoret-toisessa-maailmassa-inuvikissa
Miisa-Nuorgam-toisessa-maailmassa

Tulokset

Matka oli vähintäänkin erikoinen! Korona iski ja rajat sulkeutuivat. Jouduimme mukautumaan vallitseviin olosuhteisiin lennosta, ja Toisessa maailmassa taltioikin hyvin ajankuvan, korona-ajan maailman. Aika lailla "toisessa maailmassa" nyt eletään! Yle alkuperäissarja julkaistaan Yle Areenassa 12.8.2020.

Ohjelmakonsepti-toisessa-maailmassa

Tekijät

Konseptisuunnittelija
Henna Rinnekangas
Tuotantoyhtiö
Filmus

Lisää konsepteja

Kaikki Konseptit