Aurinkomatkat – Vapaa matkustaja

Brändikonsepti

Haaste

Suomen suurin matkatoimisto Aurinkomatkat halusi uudistua merkittävästi. Aikaisemmin se oli tunnettu luotettuna toimijana suomalaisten suosimien pakettimatkojen takana – kun kaivattiin helppoa ja vaivatonta lomaa opastuksineen ja muine palveluineen. Verkon hakukoneiden avaaman matkailutarjonnan myötä Aurinkomatkat laajensi tuoteportfoliotaan samaan laajaan skaalaan: nyt saatavilla olivat myös erilliset lennot, hotellit ja palvelut pakettimatkojen rinnalla. Suuri kysymys kuului, kuinka viestiä mullistava muutos yleisölle ja saada kuluttajat tietoisiksi täysin uudistuneesta brändistä?

Aurinkomatkat matkalla kaupungissa
Aurinkomatkat koko perheen vesileikki

Ratkaisu

Halusimme viestiä yleisölle sormien napautuksessa, kuinka Aurinkomatkat oli muuttunut kertaheitolla. Saatavilla olivat yhä tutut suosikit, pakettimatkat, mutta lisäksi myös ihan kaikki muu. Loimme tyyliltään täysin uudistuneet Aurinkomatkat; syntyi Vapaa matkustaja -konsepti. Annoimme kuluttajalle 1) vapauden valita kaikenlaisten matkavaihtoehtojen väliltä 2) vapauden lomailla juuri kuten hän haluaa ja 3) vapauden olla huoletta, kun taustalla on suomalainen, takuuluotettava toimija. Toteutimme näkyviä muutoksia – joita ei voinut olla huomaamatta – uudesta logosta lähtien. Nyt siinä paistoi vain Aurinko, jonka alle kirjoitimme simppelin pääsanoman: Kaikki matkat nyt saman auringon alta.

 

Vapaille matkustajille piti heijastaa elämänmakuista, aitoa matkustamista. Näin unohdimme vanhat, asetellut kliseet ja siirryimme vauhdikkaaseen, kokijakeskeiseen aikaan ja vähän räiskyvämpiin matkamuistoihin: ei haitannut vaikka mehu olisi tullut rinnuksille lomakuvassa! Avasimme kaikki aistit, kuitenkin nauttien siitä faktasta, että kaiken tämän uutuuden tarjosi tuttu Aurinkomatkat. Ole vapaa matkustaja!

Aurinkomatkat lomalla meri
Aurinkomatkat ihanat naiset rannalla

Tulokset

Uusi raikas Aurinko jalkaantui nopeasti: kuluttajat oppivat, että nykyinen Aurinkomatkat tarjoaa vapaan mutta vastuullisen laajan matkatarjonnan.

Aurinkomatkat yhdessäoloa lomalla

Tekijät

Toimisto
Skandaali Publicis Worldwide
Luova tiimi
Suvi Järvi & Henna Rinnekangas
Valokuvaus
Anton Sucksdorff & Benjamin Ilmoni

Lisää konsepteja

Kaikki Konseptit