Toisessa maailmassa -ohjelmakonsepti on itsetutkiskelua ja korona-ajankuva

Yle Areenan alkuperäissarjassa lähdettiin tutkimusmatkalle toiseen maailmaan ja itseen – ja herättiinkin täysin toisenlaisesta maailmasta.
Blogi

Juuri ennen kuin korona iski kunnolla päälle, ehdimme lähteä seitsemän hengen kuvausryhmällä kuuden lentokentän päähän pienenpieneen Inuvikin kylään arktiseen Pohjois-Kanadaan. Lähdimme ”takaisin luontoon” matkustamalla inuiittiyhteisöön, jossa neljän hektistä somepaineista elämää viettävän nuoren oli määrä keskittyä hetkessä olemiseen ja rauhoittumiseen. Mandimai Sundbergin, Jesse Mauttoman, Miisa Nuorgamin ja Casper Edelin piti luopua älypuhelimistaan ja tutustua ilman niitä liki kuukauden ajan täysin uuteen kulttuuriin ja itseensä. Kuinka he näkisivät itsensä ja maailman, millaisia arvoja heille nousisi päällimmäiseksi elämässä? Tarinankertojana toimi juontaja Tuija Pehkonen.

Inuvikissa aika oli pysähtynyt ja olosuhteet itsetutkiskelukokeilulle mitä mainioimmat. Mutta sitten maailma pysäyttikin meidät kaikki maapallon ihmiset aivan toisella tavalla! Ehdimme olla määränpäässä viikon, kun tapahtui mielettömän tuntuisia pallonlaajuisia muutoksia. Rajat alkoivat mennä kiinni kaikkialla, koska korona oli levinnyt kaikkialle. Kotimaassa hallitus otti käyttöön valmiuslain. Inuvikissa rauhoittumisen sijaan, meidän olikin kiirehdittävä takaisin Suomeen – jälleen kuuden lentokentän kautta, niin ettei korona ehtisi iskeä matkalla.

Toisessa maailmassa -konsepti/ohjelmanimi istui onneksi täydellisesti myös korona-ajan myötä suuresti muuttuneeseen maailmaan: aika lailla toisessa maailmassa nyt elämme! Konseptia piti muovata lennosta. Nyt rauhoituttiin ja pysähdyttiin kotona. Loppukuvaukset tehtiinkin suoraan kotoa karanteenista. Ohjelmasta muodostui korona-ajankuva. Se lunastikin täysin toisenlaisen maailman piirteet.

Reissu opetti, että mitä tahansa voi tapahtua – siis ihan mitä tahansa! Sellaisia painajaismaisia asioita, joita ei osaisi kuvitella pienimmässäkään mielessään... mutta niistä ihminen oppii ja ne vahvistavat.

Ylen alkuperäissarja nyt Yle Areenassa

Ohjelman tunnusbiisin on tehnyt ohjelman osanottaja, nuori lupaus Casper Edel

Henna Rinnekangas
Konseptiguru ja luovan alan yrittäjä. Intohimona kestävät, empaattiset ja rohkeat brändit.